Wie zegt dat het eigenlijk een vakantie moet zijn om van een vakantiefilm te genieten? Sommige mensen genieten best veel van het kijken naar Valentijnsfilms in september en kerstfilms in juni. Hier zijn er een paar waarvan u kunt genieten, ongeacht in welke tijd van het jaar het is!

Home for the Holidays: In deze film is Holly Hunter te zien als een alleenstaande moeder die terugkeert naar haar ouderlijk huis om het Thanksgiving-weekend met haar familie door te brengen. Robert Downey Jr. speelt haar broer en de rest van de ondersteunende cast van personages is charmant en geweldig omdat ze hun disfunctionele familierollen perfect spelen! Wat dit gezin zo charmant maakt, is dat hun disfunctie voortkomt uit een traditioneel gezin. Vader speelt orgel en draait de slang om naar kinderen die ruzie maken terwijl mam nitpicks en de zus proberen de perfecte huisvrouw te zijn. Je stopt niet met lachen totdat de credits rollen!

Love Actually: Het mooie van deze vakantiefilm is dat het technisch gezien geen vakantiefilm is. Natuurlijk vindt het verhaal plaats in de maand voor en na Kerstmis en zoveel van de activiteiten die de personages ondernemen, zijn gerelateerd aan Kerstmis. Maar het verhaal gaat echt over persoonlijke relaties en hoe verweven we allemaal kunnen zijn. Dit is een film die je wilt herhalen, zodat je erachter kunt komen hoe alle personages zijn verbonden!

Vliegtuigen Treinen en auto’s: Steve Martin speelt een man wiens enige wens het is om naar huis te gaan en Thanksgiving Day met zijn gezin door te brengen in deze film. Onderweg zit hij vast met de luide en enigszins onaangename John Candy. Deze hysterische film kan worden genoten, ongeacht de tijd van het jaar.

Edward Scissorhands: Deze film speelt zich rond Halloween af, maar het hoeft niet eenendertig oktober te zijn om te genieten van een van de eerste filmrollen van Johnny Depp. Wie heeft er geen zwak voor de jonge man met een schaar voor handen die gewoon een manier wilde vinden om het meisje van wie hij hield vast te houden? Dit is ook een van de eerste populaire films van Tim Burton en een geweldige introductie tot zijn excentrieke stijl!

When Harry Met Sally: De typische scène van deze film speelt zich af op oudejaarsavond, maar je hoeft niet te wachten tot de bal begint te vallen op Times Square om te genieten van de chemie tussen Meg Ryan en Billy Crystal. Deze film over hoe mensen samenkomen is een klassieker en heeft Meg Ryan tot een ster gemaakt.